LEČENJE

PREVENCIJA KARDIOVASKULARNIH BOLESTI

– Dani su Vam unapred isplanirani.
– Stalno ste na putu, sastancima, … nemate vremena za sebe.
– Koliko puta ste se zapitali : Dokle ću ovako izdržati ?
– Povišen krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, gojaznost, fizička neaktivnost, pušenje …. vode sigurno srčanoj bolesti.

GOJAZNOST

Vrlo delikatnom problemu gojaznosti, koji je aktuelan svetski problem, u ovom Centru prilazi se posebno oprezno i studiozno.
Svetska Zdravstvena Organizacija (WHO) je krajem dvadesetog veka proglasila epidemiju gojaznosti, ukazujući na ovaj gorući problem, koji kako samostalno tako i posredno, kao faktor rizika utiče, na nastanak mnogih bolesti, pre svega kardiovaskularnih (KVB )-bolesti srca i krvnih sudova.

MRŠAVOST (Anoreksije, bulimije )

Problem mršavosti iako na izgled sudeći po broju pacijenata koji se javljaju se može učiniti manjim izuzetno je delikatan. Specifičnost ovoga problema rezultira pojavom da se ova vrsta pacijenata mnogo ređe i teže javlja i traži pomoć, što bi moglo uticati na pogrešan zaključak da se radi o problemu koji je manje rasprostranjen.

ISHRANA SPORTISTA I REKREATIVACA

Savremeni trendovi vrhunskog sporta u svetu diktiraju formiranje novih shvatanja u pristupu razvoja vrhunskih sportista.
Zbog intenzivnih fizičkih i psihičkih napora kojima su izložene najšire kategorije sportista, zahtevaju danas ozbiljan medicinski tretman. Uvažavajući ovu činjenicu, radu sa vrhunskim sportistima poklanja se posebna pažnja.

ŠEĆERNA BOLEST

Broj obolelih u svetu od ove bolesti je u stalnom porastu ! Predstavlja jedan od najčešćih uzroka smrti u svetu danas. Često je vrlo podmukla pa je ljudi nose dugo vremena bez većih tegoba a pri tom stvara opasne nepovratne posledice za zdravlje čoveka .

MALIGNE BOLESTI

Imunitet je tu da nas zaštiti od raznih uročnika bolesti. Ali…kada se organizam okrene protiv sebe i počne da uništava sopstvene strukture usled nastalog poremećaja imuniteta i nastanka poremećene imunodestruktivne reakcije, nastaje Autimuna bolest ( MS, Lupus…) za koje često atuelna medicinska nauka nema pravo rešenje. Osim standarnim medicinskih stavova u lečenju pomenutih bolesti ,javili su se i novi pravci u rešavanju pomenutih.

AUTOIMUNE BOLESTI

Imunitet je tu da nas zaštiti od raznih uročnika bolesti. Ali kada se organizam okrene protiv sebe i počne da uništava sopstvene strukture usled nastalog poremećaja imuniteta i nastanka poremećene imunodestruktivne reakcije , nastaje Autimuna bolest (MS, Lupus…) za koje često atuelna medicinska nauka nema pravo rešenje.

ANTISTRES PROGRAM
( menadžeri, poslovni ljudi… )

Program Pomozite svome srcu je Specijalistički centar “Dr Živic” započeo početkom 90-tih godina u okviru CINDI programa WHO (svetske zdravstvene organizacije), sa namerom da edukacijom u domenu promene stila života i uspostavljanjem adekvatnog režima ishrane, spreči nastanak bolesti srca i krvnih sudova, na teritoriji AP Vojvodine i šire.

KNJIGE

TAJNA HRANE KNJIGA 1

Prva knjiga – predstavlja svojevrsni vodič kroz ishranu.
Autor nas vodi kroz šaroliki svet hrane.
Saznajemo male tajne, prednosti i zamke pojedinih namirnica koje koristimo u svakodnevnoj ishrani i pripremi obroka.

TAJNA HRANE KNJIGA 2

Dr Živić vam predstavlja nove 63 namirnice !
Sve što bi trebalao da znate. Korisno, važno, zanimljivo!
Sa preko 200 stranica, knjiga je luksuzno je opremljena, formata A4, tvdog poveza, štampana na sjajnom 135 gr. kunsdruku..

TAJNA HRANE KNJIGA 3

U trećoj knjizi TAJNA HRANE doktor Živić nastavlja započeti posao u knjigama 1. i 2. Rešen da nam na tanjir servira sve ono što je značajno više ili manje, korisno ili čak i štetno u hrani koju svakodnevno koristimo.

TV SERIJAL TAJNA HRANE

Tv Serijal TAJNA HRANE

Serijal emisija “TAJNA HRANE”, koji autorski potpisuje Prim. dr med. Dušan Živić, koji beleži rekordnu gledanost na prvom programu RT Vojvodina ( 2009-2011). Ovaj serijal visoke gledanosti ponovo se emituje na programima TV stanica na području Vojvodine od 15. decembra 2015.

BLOG

CRNI HLEB MOŽE BITI OPASAN!

Taman se nekako naš svet navikao da jede i crni-integralni hleb, nakon silnog ubeđivanja kako je zdraviji, bogatiji mineralima, vitaminima i neophodnim vlaknima, kad eto problema!