ISHRANA, PREGLEDI I TESTIRANJE SPORTISTA

sport2

Savremeni trendovi vrhunskog sporta u svetu diktiraju formiranje novih shvatanja u pristupu razvoja vrhunskih sportista.
Zbog intenzivnih fizičkih i psihičkih napora kojima su izložene najšire kategorije sportista, zahtevaju danas ozbiljan medicinski tretman. Uvažavajući ovu činjenicu, radu sa vrhunskim sportistima poklanja se posebna pažnja. U poznatim klubovima u svetu danas rade profesionalni timovi stručnjaka (psiholozi, nutricionisti, specijalisti sportske medicine itd.).
Pored stručnog rada na trenažnom i kondicionom planu (koji su ranije bili jedini aspekti delovanja) danas se pored ostalog, intenzivno radi na planu pravilne ishrane sportista, kao i izgradnji psihološki stabilne ličnosti.
Pouzdano se zna, da se pravilnom specifičnom sportskom ishranom izdržljivost sportiste može povećati za neverovatnih 40%, a intenzitet fizičke aktivnosti za oko 25%!!!
Nauka, u svetu, danas igra ogromnu ulogu u pravilom formiranju vrhunskog sportiste. Bez timskog stručnog rada, postaje prosto nemoguće napraviti vrhunski rezultat. Ne dozvolimo da nas zbog neinformisanosti, zabluda i konzervatizma neki drugi i manje talentovani, preteknu!
Održimo kontakt sa svetom!

sport3